Pyongyang

Onlangs heeft de provincie Noord-Holland besloten het proces van fusies in het Gooi stop te zetten. Daarmee komt een einde aan jaren van bestuurlijk geknoei en onzekerheid onder leiding van VVD- en D66-bestuurders in Haarlem.

In Laren ook wel eens ‘liefkozend’ Pyongyang aan het Spaarne genoemd, naar de hoofdstad van Noord-Korea.

Overigens is het niet voor het eerst dat deze provincie blijk geeft van het bestuurlijk onvermogen dat ze de Gooise gemeenten verwijt. Denk maar eens aan het gerommel rond de HOV en Crailo. Je wenst de gemeenten in het Gooi een beter provinciebestuur toe en daarom begrijpen we de beweging van Laren en Blaricum naar Utrecht goed.

Beter zou nog zijn om het hele Gooi bij Utrecht te voegen. Dat zorgt ook nog eens voor een betere balans tussen de provincies in de Randstad. We zijn blij dat ook Laren en Blaricum baas blijven in eigen huis, maar we moeten ons realiseren dat we als kleine gemeenten niet meer alles alleen kunnen. Daarom werken we ook samen in de BEL Combinatie. Ook de onzekerheid voor de medewerkers daar is gelukkig voorbij. Nu kunnen we ons vizier richten op de toekomst en nog beter gaan samenwerken. Ook met de gemeenten om ons heen. Meer samenwerking met de Gooise gemeenten ligt voor de hand, maar komt moeizaam van de grond. Waarom dan niet ook met Baarn, waar de bereidheid groter lijkt? De PvdA-BEL wenst u fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!

 

Marcus van den Brink, PvdA-BEL

Related posts