Fysiotherapie Eemnes wisselt van eigenaar

EEMNES – Na veertig jaar heeft Marc van der Sluijs (67) ‘Fysiotherapie Eemnes’ overgedragen aan een jongere generatie. ‘Ik wil het wat rustiger aan doen’, licht hij zijn afscheid toe. ‘De ontwikkelingen in de gezondheidszorg zijn best belastend.’ Per 1 januari mag Robin Koelewijn (24) zich eigenaar noemen van deze goed lopende praktijk aan de Braadkamp 1B in het hart van Eemnes.

Februari 1978 kreeg Marc van der Sluijs via zijn oude huisarts de tip dat hij als fysiotherapeut, met specialisatie sportfysiotherapie, een praktijk aan de Hasselaarlaan 18 in Eemnes kon overnemen. ‘Ik werkte toen nog in Arnhem en omgeving’, aldus de in Blaricum geboren sportfanaat. ‘Ik ben in de Hasselaarlaan begonnen in een ruimte onder in een woning.’

In 1990 verhuisde hij met ‘Fysiotherapie Eemnes’ naar de huidige locatie, zij het nog in een qua afmetingen bescheiden zaal van 50 vierkante meter. Hij trok tevens zijn eerste assistent aan. Geleidelijk aan kon hij de groeiende praktijk met een drietal verbouwingen uitbreiden; eerst in 1999, daarna in 2005 en het laatst in 2009. Sindsdien staan er tal van toestellen en apparatuur op een totale oppervlakte van niet minder dan 265 vierkante meter.

Januari 2005, inmiddels veertien jaar geleden, trad Eveline Smits in dienst als assistent. Gezamenlijk verstevigde het duo de praktijk met haar twee afdelingen: fysiotherapie en medische training, waar nu wekelijks ongeveer 100 patiënten en pakweg eenzelfde aantal sporters binnenlopen en waar ze maximale aandacht en begeleiding mogen en kunnen verwachten.

Van maandag tot zaterdag opent ‘Fysiotherapie Eemnes’ de deuren om ’s morgens acht uur tot sluiting rond vijf uur, en maandag en donderdag zelfs pas om negen uur ’s avonds. De nieuwe eigenaar heeft daarnaast de zaterdag toegevoegd, met in korte tijd de nodige drukte van negen tot twee uur.

Op zaterdag 9 februari zal er een receptie plaatshebben van twee tot vier uur in Restaurant Eemland in Eemnes. Iedereen die ons een warm hart toedraag is van harte welkom om afscheid te nemen van Marc van der Sluijs en kennis te maken met Robin Koelewijn. Ook daarna zal de vroegere eigenaar niet helemaal verdwijnen uit de praktijk. Hij blijft op woensdag beschikbaar voor een behandeling met acupunctuur. En hij wil zijn jeugdige opvolger helpen met de beste voortzetting van ‘Fysiotherapie Eemnes’.

 

(Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Eemnes. Telefoon: 035-5382390.)

Related posts