Informatie-avond met foto/film over Friersdale, Zuid Afrika

Al meer dan 50 jaar geleden is pater Wijnand van Wegen gestart vanuit een missiepost met het geven van hulp aan de mensen, wonende in Friersdale en omgeving. Met heel veel (financiële) steun, met name vanuit de regio Gooi en Eemland, zijn er indrukwekkende successen geboekt. Maar er zijn ook nog steeds veel problemen, die niet zijn opgelost.

Sjaak van Wegen is enkele maanden geleden samen met zijn gezin op bezoek geweest in Friersdale. Een selectie van de gemaakte foto’s en enkele filmpjes van onder andere de school, de woonomgeving, de waterzuivering, een wijngaard en een vleesveebedrijf wil Sjaak graag in een presentatie laten zien.

Dit zal plaatsvinden op:

Woensdag 13 februari, 20.00 uur in gebouw De Schoter, Wakkerendijk 66 te Eemnes.

Iedereen is hierbij van harte welkom! De toegang is gratis. Op deze avond zal getoond worden wat er in Friersdale, met hulp vanuit de regio Gooi en Eemland, is opgebouwd. Hiernaast zal er gesproken en gediscussieerd worden over de uitdagingen die er nog zijn in de nabije en verdere toekomst.

Er is nog een lange weg te gaan om alle idealen te verwezenlijken. Maar zonder steun zou deze regio weer snel een grote stap terug doen in zijn ontwikkeling. Dit mag niet gebeuren. Het is dus van groot belang dat de goede relatie tussen Nederland en Friersdale ook in de komende decennia blijft bestaan.

Een goede communicatie tussen Friersdale en Nederland is hiervoor essentieel. Met de nieuwe media van tegenwoordig is dit veel beter mogelijk. Met de steun die wij vandaag geven, kun je morgen direct zien, hoe de besteding is geweest. Deze 1 op 1 relatie geeft meer voldoening.

Related posts