Oliebollenactie PAX resulteert in bezoek Armeense Ambassade

Dat een balletje, of in dit geval een oliebol, raar kan rollen bleek maar weer eens. Geheel onverwacht ontving Pax Kinderhulp Eemnes een uitnodiging van de Armeense ambassadeur Dhr. Tigran Balayan. De sinds november aangestelde ambassadeur, die in het verleden als ambassadeur werkzaam was voor België, is bezig kennis te maken met iedereen die op welke manier dan ook een positieve bijdrage levert aan zijn land.

Geslaagde oliebollenactie

De oliebollenactie van Pax kinderhulp Eemnes sprak hem erg aan. Olga Fakkeldij, die namens de Eemnesser werkgroep naar Den Haag was getogen, benadrukte dat het succes van de actie voornamelijk tot stand is gekomen door de inzet van de meer dan 100 vrijwilligers. Natuurlijk zijn onze oliebollen een begrip in Eemnes, maar met hun inzet en de hulp van veel Eemnesser bedrijven hebben we weer ruim € 10.000 kunnen ophalen, aldus Olga.

Geld dat we goed kunnen gebruiken om deze zomer weer 20 tot 30 kansarme Armeense kinderen naar Nederland te halen voor een 3weekse vakantie.

Dhr. Tigran Balayan vroeg zich af of er geen vervolg was voor deze kinderen in Armenië. Verdere financiële ondersteuning bij hun opleiding bijvoorbeeld, of eventuele andere projecten.

Olga benadrukte dat het opzetten van projecten in Armenië niet eenvoudig is en dat het vinden van gastgezinnen en het onderbrengen van de kinderen al een uitdaging op zich is. Begin maart gaan 2 leden van de werkgroep naar Stepanvan om kennis te maken met de geselecteerde kinderen en hun families. We hebben al een aantal gastgezinnen, maar we moeten nog hard aan de slag om straks alle kinderen te kunnen plaatsen aldus Olga.

Helpende hand

De ambassadeur zegde toe om binnen zijn reikwijdte de 5 grote Armeense gemeenschappen in Nederland te informeren over de Eemnesser actie om zo vanaf die zijde te kijken of er een helpende hand kan zijn.

Een helpende hand van de ambassadeur zelf is er in ieder geval zeker.

In februari/maart wil hij een brainstorm sessie met iedereen die actief is voor Armenië.

Olga; Het was bijzonder om op deze manier kennis te maken met een enthousiaste en bevlogen ambassadeur die waar mogelijk zijn onvoorwaardelijke steun heeft toegezegd.

 

Related posts