Taiwanese scholieren op bezoek bij basisschool Merlin in Eemnes

Van maandag tot en met  zondag januari zijn veertig leerlingen van de Catholic Guangren National Primary School in Taipei, Taiwan op culturele uitwisseling in Nederland en België. Op dinsdag 22 januari brachten ze een bezoek aan de basisscholen Merlin en Hobbitstee in Eemnes. Ze willen graag kennis maken met  leerlingen van een andere culturele achtergrond en hun Engelse spreekvaardigheid oefenen. Ook voor de Eemnesser leerlingen is dit een hele leerzame ervaring. Ter afsluiting gaven de Taiwanese leerlingen een concert in de school. Muziek speelt een belangrijke rol op de Guangren Primary School. Alle leerlingen leren twee instrumenten vanaf groep 4. De school heeft hier speciale studio’s voor gebouwd waar ze kunnen oefenen en repeteren. Concerten geven in binnen-en buitenland is een belangrijk onderdeel van het curriculum. Ook het Engels neemt een belangrijke plek in, in dat verband zoekt de school ook steeds meer samenwerking liefst met een school als Merlin, waar ook veel aan Engels wordt gedaan.

Related posts