Amaris De Eemhof; wonen voor mensen met dementie in het hart van Eemnes

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis hebben we ook even een bezoekje gebracht aan de stand van Amaris Zorggroep. We spraken Ingrid Tomeij, toekomstig locatiemanager van De Eemhof. “De bouw vordert, het schiet al aardig op”, vertelde ze. “Het wordt echt een prachtig woonzorgcomplex met 24 appartementen voor mensen met dementie. Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement, maar overdag vindt het dagelijks leven plaats in de woongroep in één van de drie huiskamers.” Ingrid vervolgt: “Iedereen moet zich thuisvoelen in De Eemhof. En daarom wordt ieder appartement ingericht door de bewoners en familie zelf en woont iemand omringt door zijn eigen spulletjes. De appartementen zijn natuurlijk wel voorzien van de nieuwste technische snufjes. Zodat we zonder mensen in te perken, toch zicht hebben op hoe het met iemand gaat. Overdag vormen onze bewoners samen met de anderen in de woongroep een eigen huishouden. In de huiskamers gebeuren de activiteiten net als bij iedereen, zoals de was opvouwen en koken.” “Dat vinden we ook echt belangrijk”, benadrukt ze, “er wordt iedere dag gekookt. Ook familieleden zijn altijd welkom als gast en als vrijwilliger.” Hoever is de bouw gevorderd vroegen we nog even aan Ingrid. Ze vertelde dat de verwachting is dat het in het voorjaar opgeleverd wordt. “En mocht u meer willen weten” zegt ze lachend, “kijk dan op de website van Amaris, www.amaris.nl, of bel met het klantcentrum via 085 – 021 40 40.”

De stand van Amaris was druk bezocht. Het is voor het eerst dat er in Eemnes een woonzorgcomplex komt voor mensen met dementie. En dat is een goede ontwikkeling. Zo kun je, ook als je zorg nodig hebt, toch gewoon in je eigen dorp blijven wonen. Dat is lekker dichtbij voor vrienden, kinderen en kleinkinderen om even langs te gaan.

Related posts