Bibliotheek Gooi en meer biedt hulp bij belastingaangifte

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte via de computer?

Behoefte aan een expert die even meekijkt? Of heb je een vraag?

Kom dan op 5 of 19 maart naar Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes!

Samen met BasBel biedt de Bibliotheek gratis spreekuren ter ondersteuning van de digitale aangifte 2018.

Ook is er op 26 maart van 19.00-21.00 uur een workshop door financieel adviseur Carina Stassen.

Deze workshop begint met algemene informatie over de belastingaangifte. Daarna wordt stap voor stap het online formulier doorgenomen. Bij ieder onderdeel geeft Carina toelichting.

Onder andere worden de eigen woning en persoonlijke aftrekposten, zoals zorgkosten en giften, behandeld. Het gaat om eenvoudige situaties. Vragen rondom bijzondere situaties als echtscheiding, overlijden, een woning in aanbouw of ondernemerschap worden niet behandeld.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheek beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

Wil je beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid?  Volg dan  de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle  bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien  organiseren  ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk..

Related posts