Chinese taal & cultuur: Iets voor u?

“Chinees is ontzettend moeilijk en dus niks voor mij.” Om maar eens een algemeen vooroordeel aan te halen. “Dat wordt altijd gezegd,” vindt Monica Chen, docente Chinees. “Maar de ervaring leert dat het toch vaak makkelijker is dan mensen denken.¨ Vanaf 25 maart start zij voor de Volksuniversiteit Het Gooi met een viertal lessen waarin u kennis kunt maken met de Chinese taal en cultuur. “Ik heb twee dames van 68 en 80 op les gehad,” vertelt Monica, “en die konden na een aantal lessen toch echt al zelfstandig eenvoudige zinnen bouwen en correct uitspreken.” Monica is Chinese van geboorte en doceert het standaard Mandarijn. Het Chinese schrift is het oudste ter wereld dat nog min of meer in dezelfde vorm gebruikt wordt en tegelijkertijd ook een taal van de toekomst. De vier introductie-lessen zijn gericht op eenvoudige communicatie en er wordt een begin gemaakt met kalligraferen. Uiteraard komt de rijke Chinese cultuur aan bod. “De Chinese taal

kun je niet los zien van de Chinese cultuur, vooral de karakters,” aldus Monica.  Mocht het naar meer smaken; bij voldoende belangstelling start de Volksuniversiteit in het najaar met een vervolgcursus.
Aanmelden en info: volksuniversiteithetgooi.nl  Vier maandagen vanaf 25 maart van 19.30 – 21.30. Locatie lessen: De Hilt, Hasselaarlaan 1c Eemnes

Related posts