Drukte van belang

Het was druk in de raadzaal maandag 4 februari. De inspraak van burgers, na de presentatie over de herinrichting van Laarderweg en Wakkerendijk, was overweldigend. Naast vragen en suggesties waren er ook waarderingen richting het college met betrekking tot de vele informatie/inspraakbijeenkomsten.

Het feit is wel dat de drukte op beide wegen (Laarderweg en Wakkerendijk) na de aanpassingen niet zal afnemen. Het dorp (de stad) is gegroeid afgelopen decennia en de nieuwste Zuidbuurt doet ook weer bijdragen aan de verkeersdruk in het centrum. De ontsluiting voor deze groeiende wijk is er (nog) niet en dat merkt men op de Laarderweg en Wakkerendijk. Men kan dan wel via de singels (noord en zuid), maar ook deze komen bij De Minnehof weer uit op de Laarderweg. Wanneer gaat nu toch eens die gewenste ontsluiting(en) (oost – west) komen? Alleen dan zal de verkeersdruk in het centrum af kunnen nemen. Het CDA pleit hier al jaren voor. Na de realisatie van de Zuidpolder zal er wat ons betreft geen verdere uitbreiding van Eemnes komen voordat er zicht is op extra ontsluiting(en).

René van Schaik, Raadslid CDA Eemnes

Related posts