overdracht van de stadssleutel

Het Carnavalsweekend is weer in aantocht en dat start traditioneel in Eemnes met de overdracht van de stadssleutel. Prins Mario van de Sliertjes in Eemnes kan niet wachten om met de feestscepter over Fidelsliert (zo heet Eemnes tijdens Carnaval) te zwaaien. Op zaterdag 23 februari draagt burgervader de macht van de stad Eemnes over.
Om 20.11 uur zullen de deuren van het souterrain van het Oude Raadhuis wijd open worden gezet. Boeren, burgers en buitenlui zijn welkom om deel te nemen in deze feestvreugde. Naast de nodige hapjes zal het gerstenat rijkelijk vloeien en is er uiteraard een mooie muzikale omlijsting. Gezelligheid en borrelpraat staat voorop, maar een polonaise wordt niet geschuwd. De Sliertjes nodigen iedereen (en in bijzonder de leden en oud-Raadsleden/Prinsen) van harte uit om aanwezig te zijn en te proosten op Prins Mario en het het Carnaval dat de week daarop zal plaats vinden in Eemnes.

Related posts