Themaochtend over de tentoonstelling Hockney – Van Gogh; The Joy of Nature door Diana Kostman

Vincent van Gogh haalde veel inspiratie uit de natuur. Zeker in zijn laatste jaren gaf hij op zeer kleurrijke wijze uiting aan zijn bewondering hiervoor. Dat resulteerde in prachtige schilderijen als De Zaaier (1888) en Korenveld met kraaien (1890).

Een eigentijds kunstenaar die zich ook op kleurrijke manier laat inspireren door de natuur en experimenteert met perspectief, is David Hockney. Hij is een groot bewonderaar van Van Gogh.

In de tentoonstelling Hockney – Van Gogh; The Joy of Nature worden de parallellen tussen beide kunstenaars uitgelicht. Absoluut hoogtepunt van de tentoonstelling is The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire (2011), van David Hockney dat wordt geleend van het Centre Pompidou in Parijs.

Kunsthistorica Diana Kostman neemt ons (alvast virtueel) mee naar de tentoonstelling die van 1 maart t/m 26 mei te zien is in het Van Goghmuseum in Amsterdam.

Zij zal het werk en leven van deze boeiende kunstenaars vergelijken.

Iedereen is van harte welkom, de entree is vrij!

Op een themaochtend is altijd iemand van SeniorWeb aanwezig om je te helpen bij vragen over de PC, tablet, e-reader of smartphone.

 

 

Related posts