Fijtje Heek presenteert film over bakkerij Heek

Op donderdag 4 april a.s. presenteert Fijtje Heek in De Hilt een oud filmpje over de voormalige bakkerij Heek op Wakkerendijk 3. De vertoning begint rond 21.00 uur na de Algemene Ledenvergadering van de Historische Kring Eemnes, die om 20.00 uur begint. Iedereen is daarbij welkom en de toegang is gratis.

 

Fijtje is de dochter van Arie Heek (1912-1981), die de laatste bakker was op Wakkerendijk 3. Op 17 september 1977 is Arie gestopt met de bakkerij nadat deze ongeveer driehonderd jaar in de familie was geweest. Zowel dochter Fijtje als haar broer Jaap zagen er geen brood in om het bedrijf voort te zetten.

Niet lang voor de sluiting van de bakkerij is er een filmpje gemaakt, dat een uniek beeld geeft van het reilen en zeilen van het bedrijf. De bakkerij en de winkel komen in beeld maar ook Arie Heek, zijn vrouw en Co van Hamersveld, de vaste medewerkster in die tijd. Fijtje zal deze film presenteren en uitleg geven over de achtergronden. De film is nooit eerder vertoond en geeft een bijzonder tijdsbeeld van bijna 50 jaar geleden.

[afbeelding:  13Heek-Bakkerij en bakfiets ca1965.jpg]

Related posts