Zaterdag 23 maart 10e Lenteschoonmaak Eemnes

Wat in 2010 begon in een klein groepje dat zich ergerde aan het zwerfvuil, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie in Eemnes. Rond het begin van de lente gaat een grote groep vrijwilligers los op die rondslingerende troep. De Werkgroep “Eemnes Schoon” organiseert op zaterdag 23 maart a.s. de Lenteschoonmaak. Dat is tevens de Landelijke Opschoondag van NederlandSchoon. We mogen ons verheugen in een vaste kern van deelnemers, waaronder ook eigen groepen in de buitenranden van Eemnes, zoals de Heidehoek en ‘het eiland van Eemnes’ tegen Laren aan. Ook is het traditie geworden dat burgemeester Roland van Benthem meedoet. Ook de nieuwe wethouder, Theo Reijn, gaat ‘schoon Eemnes’ ervaren. In het kader van ‘jong geleerd, oud gedaan’ doen er vaak ook kinderen mee, met een ouder of grootouder.

Wie helpt ons op zaterdag 23 maart a.s. van 10.00 tot ca. 12.00 uur en/of van 13.00 tot ca. 15.00 uur? Je mag alleen of met z’n tweeën/drieën lopen, al naar gelang je graag wilt. Er wordt uitsluitend gelopen op veilige plaatsen, niet op rijbanen en niet bij op- en afritten van de snelwegen. De BEL-gemeentewerf stelt materiaal beschikbaar (knijpstokken en vuilniszakken), maar eigen materiaal mag ook. We gebruiken eigen veiligheidshesjes met de opdruk “Eemnes Schoon” zodat iedereen ziet waarvoor je bezig bent.

Voor de continuïteit van deze activiteit zoeken we enkele geïnteresseerden met organisatorische vaardigheden.

Aanmelden kan bij Jaap Groeneveld (coördinator), e-mail groen65@kpnmail.nl of tel. 035-538 1609, bgg 06-2349 4690.

 

 

Related posts