Loeiende koeien dansend de stal uit

De koeiendans is echt zoiets dat je gezien moét hebben. Grijp daarom zondag 12 mei je kans, want dan gaan de koeien van veehouderij De Geerenhoeve in de Eemnesserpolder na een lange winter in de stal weer dansend de stal uit.

Zorg dat jij en je kinderen rond 12:00 uur op De Geerenhoeve (Geerenweg 12, Eemnes) aanwezig zijn, er staat een springkussen klaar. Rond 13:30 uur gaan de koeien naar buiten.

Dit stukje ultiem lentegevoel kost je overigens geen cent. Proef onze verse melk en de ambachtelijke kazen van de kaasmakers ‘De Erfgooier’, met de melk uit deze streek!

Open middag

De veehouderij houdt van 12:00 tot 16:00 uur een open middag. Stel de gekste vragen aan de boer of steek je neus in een kuilhoop. En zie hoe uw weidemelk van de koe in de melktank gaat stromen.

Lente

De koeien van boer Wim gaan iedere lente de wei in, maar wanneer precies is altijd een verrassing. Het land moet niet meer zo nat zijn en het gras al een beetje gegroeid zijn. Dan kunnen ze lekker grazen en trappen ze hun eten niet kapot.

Neem een fotocamera of je telefoon mee, want de capriolen die de superblije koeien maken zijn echt het vastleggen waard. Loom grazende koeien zijn er de rest van de zomer genoeg op de gevoelige plaat vast leggen. Succes verzekerd!

Honden zijn NIET toegestaan.

Related posts