Repair Café Eemnes

Zaterdag 20 april is het Repair Café Eemnes weer actief in gebouw de Schoter, Wakkerendijk te Eemnes.

De aanvangstijd is 10.00 uur. Het Repair Café sluit om 13.00 uur maar vanaf 12.30 uur worden geen reparaties

meer aangenomen. De reparaties worden kostenloos uitgevoerd.

Het Repair Café krijgt o.m. regelmatig te maken met stofzuigers die het niet doen. We laten een reparateur aan

het woord:

Een stofzuiger is electrisch gezien heel simpel : een stekker , snoer , schakelaar en een motor en  soms nog een toerenregeling voor hard en zacht zuigen.

De 1e uitdaging is het open maken van het apparaat :  schroeven die diep in zwart plastic zitten , schroeven die onder stickers of knoppen zitten , en veel zgn klik verbindingen die je op de juiste manier moet weten te openen.

Als de ” patient ” open ligt kan de reparateur gaan meten waar de stroom en spanning loopt. Het lijkt logisch dat de motor defect is maar in 3 jaar Repair Cafe hebben we dit maar een paar keer mee gemaakt, Ook dachten we in het begin dat het zgn.  sleepcontact in het oprol mechanisme de boosdoener was, maar meestal blijkt dat het snoer net achter de stekker een breuk heeft !  Deze  heeft nl veel te verduren want we weten allemaal dat je net zo lang aan die stofzuiger loopt te trekken totdat de stekker uit het stopcontact wordt getrokken en meestal is dit onder een hoek waardoor de draad geknakt wordt.

Voordeel van een snoerloze stofzuiger is dat dit onderdeel niet meer kapot kan gaan , maar daar heb je t.z.t. weer andere ( batterij) issues !

Related posts