Skûtsje Lutgerdina Smeltekop verlengd.

Op maandag 25 maart is skûtsje Lutgerdina Smeltekop weer te water gelaten.  Het schip is in een paar weken tijd ruim 1,5 meter verlengd. Een spannend moment voor de bemanning. Zouden de lassen houden? De afgelopen weken had de bemanning het schip volledig gestript en fors de slijptol gehanteerd. Het schip is geheel doorgezaagd. Hierna is het nieuwe rompdeel er tussen gelast. Ter versteviging zijn in het schip extra spanten aangebracht. Voorzichtig werd het schip m.b.v. een kraan in het water getild.

 De Lutgerdina drijft weer!! en daarmee is een spannend einde gekomen aan deze fase van het project. Inmiddels is het skûtsje overgevaren naar een andere werf in Friesland. Hier worden het vlak en de romp gezandstraald, waarna het schip opnieuw geverfd wordt in de oorspronkelijke authentieke kleur. In de tussentijd zal al het houtwerk gelakt gaan worden en wordt het originele houten interieur van het roefje opnieuw ingetimmerd. Als alles volgens plan verloopt, verwacht de bemanning het skûtsje eind april vaarklaar te hebben voor de start van het zeilseizoen. Zodra het skûtsje weer in Eemnes is, wil de  bemanning de Eemnesser bevolking graag t.z.t. uitnodigen zelf een kijkje aan boord te komen nemen.

 Het project en team zijn vanaf heden ook te volgen op Facebook en Instagram als Lutgerdina Smeltekop.

Voor meer info: neem gerust contact met ons op via:

Joop.vanderschaaf@outlook.com

Telefoon 06-51580036

Of stuur een mailtje naar: skveemland@gmail.com

 

Related posts