Eemnes en Europa

Op 23 mei mogen we alweer naar de stembus! Dit keer voor Europa en – voor zover ik weet – zonder een Eemnesser op de lijsten. Vergeet nooit dat het bijzonder is dat wij mogen stemmen. Een democratische samenleving is niet vanzelfsprekend.

De Europese samenwerking moet alle Europeanen beschermen en uitbouwen wat wij waardevol vinden. De PvdA wil een EU waarin mensen boven de markt gaan. Waarin niet de multinationals het voor het zeggen hebben, maar de belangen van de hele samenleving voorop staan.

Aan een sociale samenleving gaat strijd vooraf: voor fatsoenlijk werk, beschikbare zorg, goed onderwijs en betaalbaar wonen. In Eemnes, in Nederland én Europa. Europa kunnen wij niet overlaten aan de lobbyisten van grote bedrijven.

De PvdA wil een Europa dat werkt aan zekere banen, betaalbaar wonen en gelijke kansen voor iedereen. Klimaatverandering, ongelijkheid en verdeelde samenlevingen kunnen we alleen gezamenlijk aanpakken. Dat vraagt om gezond verstand en strijdbaarheid. Je kunt dit keer niet op mij stemmen, maar wel op Frans Timmermans of Agnes Jongerius en dat beveel ik van harte aan.

Het is tijd dat grote bedrijven eindelijk eerlijk belasting betalen. Het is tijd dat we jongeren weer een zekere toekomst geven, met een eerlijk loon en een betaalbare woning. Het is tijd voor een Europa waar mannen en vrouwen gelijk betaald en behandeld worden en waar mensenrechten voor iedereen gelden. Dat is de ambitie van de PvdA en dat begint met jouw stem!

Wilma A. de Boer-Leijsma

PvdA Eemnes / Provinciale Staten Utrecht

Related posts