Tegendraads

Donderdag 6 juni opent om 17.00 uur de eigenzinnige BEL Art-tentoonstelling “Tegendraads” met werken van de Blaricumse kunstenaars Marijke Ouwehand en Monique Walraad.

Marijke Ouwehand is letterlijk een tegendraadse kunstenaar want zij maakt werken van textiel. De fascinatie voor dit materiaal ontstond toen zij tijdens de oorlogsjaren haar moeder bezig zag met het verstellen van kleding en het repareren van theedoeken. Wanneer er lapjes stof overbleven mocht Marijke hiermee aan de slag gaan om er inktlappen en poppenkleertjes van te maken. Een passie voor het leven was geboren. Deze werd nog eens extra aangewakkerd toen Marijke een expositie van Amerikaanse Amish Quilts zag en zich hierdoor langdurig liet inspireren. Tegenwoordig haalt zij haar inspiratie uit lezen en denken over de wereld maar bovenal uit het luisteren naar haarzelf.

Voor Monique Walraad zijn kinderen een belangrijke inspiratiebron. Als ergotherapeut heeft ze veel ervaring in het werken met kinderen en hun puurheid raakt haar. Daarnaast doet zij veel inspiratie op door buiten te zijn. Zij bekijkt met verbazing het veranderende licht en ziet in elk seizoen vorm en kleur die zij in haar werk probeert te combineren. Monique is autodidact met een passie voor experiment. Schilderen is voor haar een ontdekkingstocht waarbij zij met lagen verf, op gevoel zoekt naar de juiste balans. Het uiteindelijke kunstwerk kan volledig abstract zijn maar ook figuratieve elementen bevatten.

De tentoonstelling is tot en met 16 juli te bezoeken tijdens openingsuren van het BEL Kantoor (gemeentehuis) in Eemnes. Op de woensdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur zijn de kunstenaars afwisselend aanwezig voor een meet & greet.

Related posts