Vierde thriller van Douwe de Joode

Onderzoek naar Russische

inmenging in verkiezingen

LAREN – juni 2019. In 2015 wordt Charles von Westerflier namens de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), gevraagd onderzoek te doen naar de mogelijke inmenging van Rusland op de verkiezingen in 2016 in de VS, en in 2017 in Nederland. Hij vertrekt in het najaar op een geheime missie naar Sicilië, omdat er signalen zijn die aangeven, dat daar een Russische Cel actief is.

 ‘Cyber-Cel’, de titel van het boek, is de vierde thriller van Douwe de Joode. Hij is naast schrijver, communicatieadviseur bij crisissituaties met name in de gezondheidszorg. ‘Duister Imago’ was zijn eerste boek. Dat handelt over het oprichten van een politieke partij op Curaçao, en de handel in drugs vanuit dat eiland met Europa. Daarna volgde ‘Heilloze Handel’ over een internationale handel in geneesmiddelen tegen aids. De medicijnen die om niet naar ontwikkelingslanden in Afrika werden gestuurd, worden niet gebruikt maar (terug)verkocht aan Europese landen. Het derde boek ‘Waanzin’, gaat over een door Rembrandt verstopte tekst in zijn schilderij ‘de anatomische les’. De tekst kan het imago van medische specialisten ernstig beschadigen.

‘Cyber-Cel’ ligt in de Larense Boekhandel en is via alle boekhandels en Bol.Com te koop. Het behoort tot de fictie-literatuur; iedere gelijkenis met bestaande personen en situaties, berust op toeval.

Related posts