Eemnes en het verkeer

Al eeuwenlang bereik je vanuit ons dorp (of beter gezegd: ons stadje) de “buitenwereld” via twee wegen. De Wakkerendijk naar Baarn en het

Sticht, de Laarderweg naar Laren en de rest van het Gooi. Dat was eeuwenlang geen probleem, toen alleen paard-en-wagens en voetgangers

van die twee uitvalswegen gebruik maakten.

Later zijn de Stadwijksingel en Noordersingel aangelegd, om de daar gebouwde woonwijken te ontsluiten. Paard-en-wagen zijn verdwenen, wandelen doen we voornamelijk recreatief. Dus hoe anders is het nu op de twee uitvalswegen en de twee wijkontsluitende singels. Forensen rijden ’s morgens naar A1 en A27 en veroorzaken ’s avonds vooral op de A27 een opstopping op de afrit naar Eemnes. Moeders brengen de kinderen met fiets of auto naar school, scholieren fietsen naar school, vrachtwagens moeten de winkels bevoorraden, goederen ophalen of afleveren, onze agrariërs moeten met hun landbouwmachines van en naar hun land, en boodschappen doen we (zeker met slecht weer) met de auto. En dat alles over die vier hoofdroutes in Eemnes.

De gemeenteraad heeft een Gemeentelijk Verkeer- en Vervoer plan vastgesteld, dat in de komende jaren uitgewerkt en uitgevoerd gaat worden. Binnenkort wordt begonnen met het herinrichten van de Wakkerendijk en een stukje Laarderweg.

De studies en besprekingen over de rest van de Laarderweg, inclusief de aansluiting van de Noordersingel, zullen snel volgen. Een goede gelegenheid

om uw mening daarover te laten horen!

De VVD fractie zal ervoor pleiten dat de beschikbaarheid van de hoofdroutes door het dorp voor alle weggebruikers gewaarborgd blijft, maar dat

veiligheid voorop moet staan.

En aan die veiligheid kunnen we allemaal meewerken. Veiligheid is een zaak van ons allemaal!

 

Emil Schade, VVD

Related posts