Huis van Eemnes

 

Eind juli zijn de namen voor de zalen in het Huis van Eemnes bekend gemaakt.

Op de website huisvaneemnes.nl kun je lezen hoe de namen tot stand zijn gekomen.

Van alle inzendingen, zijn er uiteindelijk 11 winnaars uit “de zaal” gekomen.

Linne van Beurden, Martijn Gebbink, Janneke Rebel, Hettie Bos, Dicky Groenewoud- Dop, Mieke Jungerling, Annemiek Makker- van Schaik en Rose-Mary van Engelen.

Van sommige van hen is 1 naam uitgekozen, andere hadden er 2 of 3, maar er zijn 3 winnaars die er met kop en schouders bovenuit staken:

Marie- Cécile Merlijn, Yvonne Tempelaars en Martin Majoor.

Zij hadden 4 of 5 namen ingestuurd die uiteindelijk gekozen zijn.

Van harte gefeliciteerd aan alle prijswinnaars!

Voor ieder van hen liggen er kaartjes voor een voorstelling naar keuze in de Dijkzaal van Huis van Eemnes klaar.

Mede door onze multifunctionele zalen, is het Huis van Eemnes vanaf januari 2020 de beste plek voor een workshop, vergadering, seminar, congres, (personeels)feest of trouwlocatie.

Ik som ze nog even voor u op:

Meentzaal

Deze ruimte is te vinden op de begane grond in de hoek van de bibliotheek. De ruimte is ca. 80 m2 groot en op te splitsen in twee gelijke delen van ca. 40 m2. Deze ruimte leent zich bij uitstek voor bijeenkomsten, vergaderingen, workshops, cursussen en trainingen. In de ruimte is een beamer, presentatiescherm en geluidsinstallatie aanwezig.

Eemzaal

Deze ruimte is te vinden op de verdieping naast de vide. De ruimte is ca. 70 m2 groot en te combineren met Vaartzaal  tot ca. 140 m2. Ook deze ruimte leent zich bij uitstek voor bijeenkomsten, vergaderingen, workshops, cursussen en trainingen. In de ruimte is een beamer, presentatiescherm en geluidsinstallatie aanwezig.

Vaartzaal

De Vaartzaal is te vinden op de verdieping naast de vide. De ruimte is ca. 70 m2 groot en te combineren met Eemzaal tot ca. 140 m2. Ook deze ruimte leent zich bij uitstek voor bijeenkomsten, vergaderingen, workshops, cursussen en trainingen. In de ruimte is een beamer, presentatiescherm en geluidsinstallatie aanwezig.

Hiltzaal

Deze ruimte ligt iets meer afgezonderd in het Huis van Eemnes. De ruimte is ca. 70 m2 groot en op te splitsen in twee zalen van ca. 35 m2. De ruimte heeft een sportief karakter. Er ligt een verende sportvloer in de zaal en er is een vaste spiegelwand. Dit maakt deze ruimte geschikt voor sport/danslessen en is door de vloerverwarming tevens geschikt voor yogalessen. Ondanks het sportieve karakter is deze ruimte ook geschikt voor bijeenkomsten, vergaderingen, workshops, cursussen en trainingen. In de ruimte is een beamer, presentatiescherm en geluidsinstallatie aanwezig.

Polderzaal

In het Huis van Eemnes komt een prachtig atelier voor de creatievelingen. De ruimte heeft veel daglichttoetreding en is ca. 70 m2 groot. Aan de zaal zit een berging waar de tijdelijke opslag van kunstwerken mogelijk is en tevens staat hier een keramiekoven.

Dijkzaal

De theaterzaal heeft veel mogelijkheden. De totale oppervlakte van de zaal is ca. 370 m2 (16 x 23 meter). De zaal beschikt over moderne licht- en geluidtechnieken (specificaties binnenkort beschikbaar), een vaste bar en een uitschuifbare tribune met 180 zitplaatsen 9 rijen van 20 stoelen. Het maximaal aantal zitplaatsen is 240. De theaterzaal kan in twee gelijke delen gesplitst worden door middel van een scheidingswand die voldoet aan de hoogste geluidswerende eisen. De theaterzaal is zeer multifunctioneel in gebruik. Naast theatervoorstellingen, muziekuitvoeringen en filmavonden is de ruimte geschikt voor bijeenkomsten, grote vergadergroepen en feesten en partijen. Kortom, het woord multifunctioneel kan hier met recht aan worden toegevoegd!

‘t Sluisje

Naast de Dijkzaal ligt de kleedruimte voor de artiesten. Omdat deze niet altijd gebruikt zal worden als kleedruimte is deze ruimte zo ingericht dat deze ook prima voldoet als kleinere vergaderruimte. de ruimte, ca. 30 m2, is tevens op te splitsen in twee kleinere ruimtes en hierdoor geschikt voor bijvoorbeeld 1 op 1 gesprekken, meetings in klein comité of muzieklessen. Deze ruimte beschikt over een 65 inch scherm voor presentaties.

Related posts