Lezing over Sevilla, de Spaanse schone in het zuiden

Dinsdagavond 15 oktober geeft kunst- en architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp in de Hilt de eerste van een serie lezingen over Europese steden. De aftrap is voor Sevilla, “de Spaanse schone in het zuiden”.  Deze charmante stad in Andalusië kent een rijke geschiedenis en prachtige monumenten, staat bekend om z’n flamenco-muziek, haar ontdekkingsreiziger Columbus, alsmede de veelbezongen Barbier. De stad kent een uiterst pittoresk centrum waar u vele bijzondere bezienswaardigheden treft. Zo vindt u er o.a. het wonderschone koninklijk paleis Real Alcázar, de ultramoderne Metroparasol, talrijke schilderijen uit de roemrijke zeventiende-eeuwse Spaanse kunstgeschiedenis en jawel, verrassend veel sinaasappelbomen. Genoeg voor een boeiende lezing en dat is Yvonne Hilgenkamp, een zeer enthousiast verteller, wel toevertrouwd. Haar lezingen beloven meestal een ‘volle bak’ dus reserveren is verstandig, maar aan de zaal aanmelden kan ook.

Voor aanmelden en info: www.volksuniversiteithetgooi.nl

Related posts