Orgel in de Hervormde kerk in Eemnes bestaat 50 jaar

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat het orgel in de Hervormde kerk van Eemnes werd geplaatst. Het orgel werd gebouwd door de firma Blank te Herwijnen en werd oorspronkelijk afgeleverd in licht eikenhout. Door een aantal vrijwilligers werd het instrument geschilderd in de huidige rode kleur welke kleur men vaak aantreft op orgels in plaatsen rond de voormalige zuiderzee.  Gelijktijdig werden de versieringen aangebracht waarbij gebruik werd gemaakt van bladgoud. Tijdens de restauratie in de 90er jaren werden enkele wijzigingen in de dispositie aangebracht waardoor het orgel nog mooier is gaan klinken. Het orgel in zijn huidige staat is een ideaal instrument voor de begeleiding van de gemeentezang en de eredienst waardig.

Gelijktijdig wordt herdacht dat Henk Eijlers 50 jaar als organist aan de kerk is verbonden. Ofschoon wat minder vaak dan vroeger speelt hij nog regelmatig de diensten. Tijdens de morgendienst op 10 november a.s. zal hier aandacht aan worden geschonken. Een ieder is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn in de morgendienst die aanvangt om 9.30 uur.

Related posts