RONDJE CULTUUR

Donderdag 17 oktober in De Hilt in Eemnes

Na het eerste succesvolle Rondje Cultuur na de zomerstop gaan we door met het volgende Rondje Cultuur. Ook dit avondje Cultuur zal een fantastisch bijzondere avond met kunst, muziek en verkeer… Komt allen

Artistiek kunstenaars duo Henni en Henk Haselaar
Henni Haselaar voltooide in 1966 de KT(kostuumteken-)Opleiding aan Academie de Schans te Amsterdam. Zij werkte in de reclame, vervaardigde mode-illustraties, boekomslagen en brochures.  In 1999 werd Henni ingelijfd bij de Portretwinkel te Haarlem. Naast zeer persoonlijke portretten maakt ze rake modeltekeningen, sterke landschappen en werkt zowel naar de natuur als van foto’s in pastel, olieverf en aquarel. Veel werk van Henni is in particulier bezit,topografisch werk  is o.a. aangekocht door Museum Hilversum en ‘t Gemeentearchief te den Haag. De nieuwbouw van het Singertheater resulteerde in een solo-expositie van 5 maanden in het Singermuseum en de opdracht van het vooraanzicht van de huidige gevel (2.50m br.) Dit is te zien in de balkonfoyer van het theater.

Henk Haselaar doorliep eind jaren 60 de Rietveld Academie in Amsterdam en was werkzaam van 1965 –1985 als art-director bij diverse reclamebureaus in de hoofdstad. In 1985 vestigde Henk zich zelfstandig in Hilversum en ontwikkelde een geheel eigen 3-D techniek met papier,gouache en olieverf. Hij won diverse prijzen in binnen- en buitenland met zowel gebonden als vrij werk. Zijn papersculptures, alsmede zijn modelschilderingen en krachtige landschappen zijn veelal in particulier bezit. Henk heeft les gegeven  op de School voor Commerciële Communicatie in Amsterdam en op de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht.

Samen met Henni gaven  ze jarenlang les in hun eigen opleidingscentrum(Palette des Arts) in Hilversum en maakten diverse studiereizen.

Tijdens dit Rondje Cultuur zullen Henni en Henk Haselaar u veel meer vertellen en laten zien over hun artistieke activiteiten.

Ben de Bruijn – Rijkswaterstaat

Ben de Bruijn is werkzaam als verkeersauditor bij Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat is als uitvoeringsorganisatie verantwoordelijk voor kwalitatief goede en veilige rijks(vaar)wegen in Nederland. Daarnaast werken we samen aan de bescherming tegen het water. De ketenprocessen van Rijkswaterstaat moeten leiden tot een goed en veilig functionerende infrastructuur. Er zijn kaders vastgesteld waarin staat aan welke normen of richtlijnen de infrastructuur moet voldoen. Het Landelijk Kwaliteitsteam Rijkswaterstaat (LKR) kijkt naar de (vaar)wegen, objecten en keringen en maakt audits om daarmee een beeld te krijgen of de infrastructuur voldoet aan de gestelde kaders. Om te kijken of de (vaar)weg of het object goed en veilig is voor de (weg)gebruiker. Het LKR werkt samen om ketenprocessen te verbeteren en stimuleert verbeteringen aan de infrastructuur.

Het LKR is er echter óók om de keten te helpen verbeteren. Het team geeft adviezen, verzorgt opleidingen en werkt actief aan verbinding in de keten. Ben de Bruin zal u deze avond meer vertellen over zijn werkzaamheden binnen Rijkswaterstaat.

Zingen bij de Weidevogels, gegarandeerd gezellig…

Met kerst zingen de Weidevogels bij het kerstdiner. Op Koningsdag zingen ze de aubade in Eemnes. Zomers gaan we op tournee langs de verzorgingscentra in de BEL-dorpen.

Seniorenkoor “De Weidevogels” bestaat bijna 20 jaar en is één van de WMO activiteiten van de gemeenten Eemnes. In het koor zingen nog steeds mensen van het eerste uur. Het oudste lid loopt tegen de honderd en het jongste lid is nog geen zestig, maar eigenlijk is er geen echte onder- of bovengrens; iedereen die het leuk vindt om elke week gezellig samen te zingen is welkom!

Het koor komt tot de opening van het Huis van Eemnes en  iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur bij elkaar in De Schoter op de Wakkerendijk 64 in Eemnes. Het koor staat open voor iedereen in het Gooi (dus niet alleen Eemnes) die graag wil zingen. Of je nu een hoog stemgeluid hebt of een brommer bent, in dit koor is dat allemaal te combineren. Zeker sinds de komst van het combo onder leiding van Nico Wolters is het koor ook aan muzikaliteit gegroeid. U zult dat allemaal zien bij het rondje cultuur.

De avond start om 20.00 uur en de inloop is vanaf 19.30 uur. Kom op tijd als u graag een zitplaats wilt. De presentatie is in handen van onze vaste presentator Marcel Peek. De toegang is zoals altijd: gratis, maar een kleine bijdrage na afloop in onze melkbus stellen we altijd op prijs. Na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten over deze avond. We zien u weer graag terug in de Hilt bij het Rondje Cultuur.

Neemt u ook eens uw buren, kennissen of vrienden uit Eemnes mee en verras ook hen met een leuk avondje uit!

Related posts