Voedselinzamelingsactie ‘Dorcas’ in de Boni.

Eemnes    De Evangelische Gemeente Eemnes organiseert zaterdag 9 november een voedselinzamelingsactie voor de hulporganisatie ‘Dorcas’ bij de Boni supermarkt aan de Torenzicht 80 in Eemnes. “Ik wil samen met andere leden van onze kerk er zijn voor mensen die onze hulp hard nodig hebben.”, aldus coördinator van de voedselinzamelingsactie Jan Stern.

De actie is onder andere bestemd voor voedselhulp aan de extreem arme landen Albanië, Moldavië, Roemenië en aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Ook is de hulporganisatie nu druk bezig om samen met Nederlandse, buitenlandse en plaatselijke hulporganisaties hulp te bieden aan, onder andere, de 500.000 slachtoffers in Mozambique die na de twee orkanen dit jaar dakloos zijn geworden. Ook is ’Dorcas’ wereldwijd aanwezig bij zeshonderd andere projecten.

“Als ik terugdenk aan de beelden op het journaal of de filmpjes bekijk op de site van Dorcas, dan geeft me dat de kracht en de wil om zoveel mogelijk voor deze mensen te willen betekenen.”, aldus Stern.

De Boni stelt zijn winkel beschikbaar voor deze actie, maar doneert nu zelf ook verschillende voedselpakketten. De Eemnesser hoopt dit jaar weer net zoveel voedsel in te zamelen als tijdens de vijf voorgaande jaren.: “ Hartverwarmend wat de Eemnessers voor de allerarmsten over hebben, zonder hun steun en de steun van mijn kerkmaatjes, kan ik werkelijk niets beginnen, fantastisch.”

De actievoerders hebben het makkelijk gemaakt door kant- en- klare pakketten samen te stellen. Bij het voedselschap staan kleine ‘smulzakken’ met allemaal lekkere dingen voor kinderen erin en er zijn complete voedselpakketten, daarnaast is er een collectebus zodat degenen die haast hebben ook mee kunnen doen.

Related posts