Mooi programma Volksuniversiteit Het Gooi in Huis van Eemnes

Volksuniversiteit Het Gooi is blij met het nieuwe Huis van Eemnes, dat in januari haar deuren opent. Dit, omdat een aanzienlijk deel van haar cursussen, lezingen en workshops hier plaatsvindt.

Zoals ontspannen leren bewegen tijdens Tai Chi voor beginners en gevorderden. Ook gaat in januari de nieuwe cursus Stoelyoga van start, een milde vorm van yoga.
Wie in het nieuwe jaar zijn horizon wil verbreden en een nieuwe taal wil leren, kan kiezen uit de praktische cursus Italiaans op reis of de leuke introductiecursus Chinese taal en cultuur.
Tijdens maandelijkse lezingen komt onder meer ‘De Metamorfose van het Ruhrgebied’ aan bod, een gebied dat zich qua natuur en cultuur verrassend heeft ontwikkeld. Kunsthistorica Yvonne Hilgenkamp neemt ons daarna ook mee naar Kopenhagen en Bilbao, prachtige steden waar zij boeiend over kan vertellen.

Het bruisende New York leren we kennen tijdens vijf virtuele wandelingen door steeds een ander gedeelte van Manhattan, de rode draad bij het verhaal van Stef Pluijm.

Verder staan traditiegetrouw de populaire bridgecursussen voor beginners en gevorderden van docent Hans Lof op het programma. Met name ook geschikt voor mensen die hun kennis van bridge willen opfrissen. Fotograaf Bart Stornebrink brengt ons liefde en vaardigheden bij met de camera tijdens zijn praktische Basiscursus Fotografie.

Het volledige programma in Eemnes is te vinden op www.volksuniversiteithetgooi.nl.  Tip: hou deze website in de gaten, want tijdens het seizoen komen er regelmatig nieuwe activiteiten bij. Ook op andere locaties dichtbij worden cursussen, lezingen en workshops gegeven door Volksuniversiteit Het Gooi.

 

Related posts