Oorlogsherinneringen

Landelijk project

Heb jij op zolder, in een schoenendoos of vergeeld album nog foto’s uit de Tweede Wereldoorlog? Een foto die een alledaags of juist bijzonder beeld geeft uit deze tijd? In heel Nederland is een zoektocht opgestart naar oorlogsfoto’s. Want in Nederland is veel gefotografeerd tijdens de bezetting. Deze ‘oorlogskiekjes’ worden per gemeente en vervolgens per provincie verzameld in het kader van het landelijke project Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s.

In Eemnes

In het Huis van Eemnes willen we met behulp van de ingezonden foto’s een kleine expositie opzetten over de Tweede Wereldoorlog. Behalve foto’s zoeken we daarvoor ook voorwerpen die op de een of andere manier herinneren aan die oorlogstijd.

Heb je foto’s of materiaal? Neem dan liefst vóór 7 december contact op met de Historische Kring Eemnes.

Zaterdagmiddag is de Oudheidkamer open van 14.00 – 16.00 uur. Mailen kan ook naar info@historischekringeemnes.nl

Bijschrift foto:

Koeienevacuatie mei 1940 (Historische Kring Eemnes)

Related posts