Senioren gezelligheid met Kerst.

Op maandag 23 december 2019 organiseert de Seniorenvereniging de BasBEL

weer een Kerstdiner in de Bongerd aan de Jhr. Roell-laan 15-17  in Eemnes.

Dit jaar is er door de seniorenvereniging de BasBEL weer een gezellig BasBEL Kerstdiner georganiseerd in de Bongerd in Eemnes.

Alle leden van de BasBEL en hun introducés zijn hiervoor uitgenodigd en de verwachting is dat de senioren in grote getale samen gaan genieten van lekker eten én van elkaar. Er is ook een zangeres, die de zo bekende Kerstliederen zal zingen. De inloop is 17.15, start diner 18.00 uur. Marian Roskamp is de kokkin en die kan er wat van. Zij verzorgt per week voor ouderen en alleenstaanden  maaltijden die erg  gewaardeerd zijn.

Begin 2018 is de seniorenvereniging de BasBEL opgericht door Rene Kemperman (eerder voorzitter van de plaatselijke ANBO) en nu voorzitter van de BasBEL en Jan Sanders (nu de vice- voorzitter).

Dit alles gebeurde nadat de plaatselijke ANBO-afdelingen van Blaricum, Eemnes en Laren zich van de ANBO hadden afgescheiden. De centralisatie van de BEL-ANBO –financiën, en alle plaatselijke ANBO-activiteiten in het ANBO-kantoor  te Woerden werd niet geapprecieerd door de senioren van de BEL-gemeenten. Er was veel boosheid.

Inmiddels is heeft de BasBEL meer dan 150 leden hetgeen betekent dat het een gezonde vrolijke uitdijende vereniging is. De Stichting van de Ouderenwerk van de BEL sponsort de vereniging met onder andere bijdragen voor de Paaslunch en het Kerstdiner en ook het van Wulfenfonds uit Laren staat de Larense leden bij.

Natuurlijk wil de seniorenvereniging BasBEL vooral groter groeien. Zij bestaat nu drie jaren en de leden zijn tevreden. Dat kun je zien aan het aan het uitdijende aantal leden dat steeds meer deel neemt aan de activiteiten. Een boottocht naar Amersfoort, een informatiemiddag over ouderenvervoer.

Vooral nieuwe leden uit Laren en Blaricum zijn welkom, natuurlijk ook de Eemnessers.

Het bestuur van de vereniging BasBEL werkt hard voor de groeiende organisatie. Het is van mening dat niemand alleen thuis hoeft te blijven. Een als er sprake is van eenzaamheid pakt de vereniging dat goed aan met het aanbieden van gezellige bijeenkomsten, als borrelmiddagen, spelletjes, uitgaansdagen etc. Vervoer kan altijd geregeld worden. Het lidmaatschap is 25 euro per jaar (echtpaar 40 euro samen).

Nu komt Kerstmis er aan een feest om samen  te vieren. Het bestuur van de BasBEL hoopt vele leden en hun introducés te verwelkomen op 23 december in de Bongerd, óf ’s avonds óf in de middag.

Er zijn dus zelfs twee mogelijkheden: het middag Kerstdiner rond 13.00 in de middag en een Kerstdiner rond 18.00 uur in de avond. De beide diners in centrum de Bongerd, Jhr. Roell-laan, Eemnes. Volgend jaar hoopt de BasBEL hiervoor het nieuwe Huis van Eemnes, of enig andere plek in Laren of Blaricum te vinden.

Info en contact: Ellen de Valk, secretaris BasBEL” email: secretaris@basbel.nl

Related posts