Skûtsje Lutgerdina Smeltekop mooi verlicht aan Evenemententerrein

In het bijzijn van bemanning, donateurs en vrienden van het skûtsje wordt op dinsdagavond 10 december om 18.30 uur officieel de verlichting in het want van het Eemnesser skûtsje Lutgerdina Smeltekop ontstoken door wethouder Th. Reijn. Het skûtsje ligt dan afgemeerd aan de steiger van het Evenemententerrein tegenover restaurant Het Oude Raadhuis.

Na de ontsteking van de verlichting zal er door de aanwezigen een proost worden uitgebracht op de succesvolle restauratie van dit 115 jaar oude skûtsje. De restauratie is in een jaar tijd volledig uitgevoerd door de bemanning. Naast de restauratie was het doel om dit jaar aan officiële skûtsje sil-wedstrijden in Friesland mee te doen. Ook dit doel is behaald.

De Lutgerdina blijft hierna gedurende de winter aan het Evenemententerrein liggen en zal weer als baken in de Eemnesser polder dienen. Indien er belangstelling bestaat, is de bemanning gaarne bereid u  meer te vertellen over het schip en de restauratie en is het mogelijk het skûtsje te bezichtigen. Neem daartoe contact op met:

Joop van der Schaaf

via mail: skveemland@gmail.com

Of telefonisch: 06-51580036

Tevens zijn wij te volgen op

Related posts