RONDJE CULTUUR START OP 16 JANUARI IN HET HUIS VAN EEMNES

Donderdag 16 januari zal het eerste Rondje Cultuur van 2020 plaats vinden in de theaterzaal van het nieuwe Huis van Eemnes! Een nieuw gebouw, een andere setting, maar de ‘formule’ blijft gelijk. Het team zal ook in de toekomst graag weer Rondjes Cultuur organiseren, met  kunst, muziek en cultuur. Ook blijven deze avonden gratis toegankelijk!

Wethouder Sven Lankreijer zal deze avond feestelijk openen, met een toost op de toekomst en een korte terugblik op ruim 6 jaar Rondje Cultuur en zo’n 150 (!) presentaties. Wij hebben het publiek gevraagd, welk optreden zou u graag nog eens terug willen zien. Daar hebben we veel respons op gehad en …..u heeft gekozen voor:

  • Henk van der Horst
  • Gonca Gürces van Herpen en Ineke Canté
  • Toon Wortel

Wij hebben deze kanjers gelijk benaderd en met enige trots mogen wij nu aankondigen dat ze komen!

Henk van der Horst maakte in de jaren ’60 / ’70  deel uit van tv programma Farce Majeure, met hun overbekende ‘Het is uit het leven gegrepen …’. Daarna maakte hij met Jan Fillekers het programma ‘Showroom’, waarna een 2e periode Farce Majeure volgde. Samen met Jan Fillekers heeft hij de afgelopen jaren vele avondvullende theatervoorstellingen gegeven over Farce Majeure en Showroom, waarover hij ons graag, op zijn eigen humoristische wijze, meer zal vertellen.

Gonca Gürses van Herpen is een sopraan van Turkse komaf. Ze is afgestudeerd aan het conservatorium van Istanbul op ‘Performing Arts in Opera’ en gaf daarna les in drama, dans, muziek, zang en Engelse taal. Een zeer talentvolle operazangeres, maar die ons destijds ook volledige ontroerde met haar versie van ‘Maria’ uit de Westside Story.                              Ineke Canté is pianiste en zal Gonca begeleiden. Ineke is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam als docerend musicus en deed een vervolgstudie in Boston. Daarna volgde nog het Conservatorium in Rotterdam, waar zij het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Zij geeft vele (solo)concerten.

Toon Wortel kennen we natuurlijk allemaal van zijn zeer fraaie, ambachtelijk gemaakte, boerenkarren. Een bezoek aan zijn werkplaats is heel bijzonder om mee te maken. Hij nam ons destijds mee in zijn verhalen hoe zo’n fraaie kar gerealiseerd wordt. Toon is een ambachtsman ‘pur sang’ en zal ons vanavond nog veel meer vertellen over zijn handgemaakte ‘pareltjes’ en dan vertelt hij niet alleen over zijn boerenkarren.

De avond zal worden gepresenteerd door onze vaste presentator Marcel Peek.

Het team van Rondje Cultuur hoopt u allen weer te zien op deze feestelijke avond, met een toost op de toekomst en een terugblik op de afgelopen jaren!

 

Related posts