Afslagperikelen

Bent u in de afgelopen tijd Eemnes wel eens ingereden vanaf de afslag van A27? Het is nat en grijs, en u mag op de uitvoegstrook al aansluiten in de file, terwijl het verkeer op de hoofdrijbaan voorbij suist. Niet een erg prettig gevoel als er grote vrachtwagens langskomen. Uw auto schudt heen en weer. En heeft mijn achterligger wel gezien dat het hier stil staat?

Langzaam kruipt het verkeer naar de kruising waar het druk is. Er komen continu auto’s van de Zuidersingel die allemaal voorrang hebben. Ik moet linksaf, en ga in de rij al zo veel mogelijk links staan, zodat eventuele rechtsafslaanders erlangs kunnen en de rij een beetje korter wordt. Ondanks het feit dat de weg eigenlijk breed genoeg is werkt dat niet, omdat het bord ‘bebouwde kom Eemnes’ hinderlijk in de weg staat. Eindelijk sta ik op de tweede plaats, maar voor mij staat een wat oudere heer die duidelijk moeite heeft met het inschatten of hij het wel haalt. Het duurt dus een tijdje tot hij eindelijk de sprong waagt. Dan zie ik een gaatje en prop mijn auto er tussen.

Desgevraagd meldt de wethouder dat er met Rijkswaterstaat gesproken wordt over een rotonde. Dat zou het probleem grotendeels oplossen. Maar ja, dat duurt en dat duurt, en ondertussen duurt de onveilige situatie voort.

Ik zou als VVD willen pleiten voor een beetje ambtelijke ongehoorzaamheid. Zet die borden een beetje verder weg en creëer om te beginnen een soort van linksaf- en rechtsafstrook. Die rotonde komt hopelijk ook snel, maar we verminderen in elk geval de onveilige situatie een beetje.

Bas Roorda, Fractie VVD Eemnes – burgerlid

Related posts