Nieuwe optredens bij Rondje Cultuur op 20 februari in Eemnes

In januari 2020 is het Huis van Eemnes succesvol gestart met een zeer druk bezocht Rondje Cultuur, geopend door de wethouder, waarbij inwoners van Eemnes aandachtig hebben geluisterd en gekeken naar de oude boeren karren, geluisterd naar mooie liedjes uit musicals en gelachen om filmfragmenten van Farce Majeure. Reden te meer om op

20 februari naar het Rondje Cultuur te komen voor nieuwe interessante gastsprekers.

Olga Dol, de bekende schrijfster van een 50-tal hobby-boekjes heeft zich de laatste jaren toegelegd op het beschilderen en versieren van Venetiaanse maskers. Een aantal jaren geleden kwam zij tijdens een vakantie in Venetië terecht en werd onmiddellijk gegrepen door de prachtig gedecoreerde maskers. Dat haar maskers uniek in Nederland zijn mag worden afgeleid uit het feit dat zij de maskers mocht maken voor de Koninklijke verjaardags-opera Don Giovanni, maskers voor Symfonica in Rosso en voor de fotografie van Marco Borsato voor de VARA-gids. Bovendien heeft zij voor carnavalsverenigingen al series maskers op aanvraag en van speciaal ontwerp gemaakt. Tijdens dit Rondje Cultuur zal Olga Dol u meenemen in de wereld van Venetië, haar historie, anekdotes en haar maskers.

De muzikale omlijsting van deze avond wordt verzorgd door het virtueuze  ‘Duo Riflessioni’. Marieke Donker Kaat, violiste, is werkzaam als free-lance musicus bij verschillende beroepsorkesten en heeft een vioolles-praktijk in Baarn. Tevens werkt zij ook als partituuradviseur bij internet- en tv-registraties. Rob Kietselaer is een veelzijdig gitarist, componist en gitaardocent. Als componist, arrangeur en begeleider werkte hij mee aan diverse theaterproducties en trad ook op in radio- en televisie-programma’s. In zijn soloconcerten speelt Rob, naast een klassiek repertoire,  vooral eigen toegankelijke en eigenzinnige composities, die ook hun weg vinden in de muziek van Duo Riflessioni. Zij zullen prachtige stukken spelen van vooral Spaanse en Italiaanse componisten als Paganini, Vivaldi en Granados, maar ook eigen geschreven composities.

Een echte ambulance voor het Huis van Eemnes! Geen spoedgeval, maar daar zal ambulance-chauffeur Henk Schovers al uw vragen beantwoorden over de Ambulance-zorg. Zelfs kunt u een kijkje nemen in een ambulance-auto. Na een periode van 7 jaar als beroepsmilitair medische dienst bij zowel de Koninklijke Landmacht als daarna de Koninklijke Luchtmacht is Henk Schovers in 2000 terecht gekomen bij de Ambulancezorg, waarvan de laatste 12,5 jaar als chauffeur bij de Regionale Ambulancevoorziening Gooi- en Vechtstreek en is hij tevens manager Evenementenzorg bij het Witte Kruis.

Rondje Cultuur is gratis toegankelijk en biedt een gezellige avond met kunst, muziek en culturele en/of alledaagse onderwerpen. Rondje Cultuur wordt gehouden in de theaterzaal van Het Huis van Eemnes en start om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. We zien u graag in het nieuwe Huis van Eemnes op 20 februari!

Related posts