Wederom topoptredens tijdens het winterconcert zondagmiddag 23 februari in Het Oude Raadhuis

Na een geweldige start in januari van het eerste winteroptreden in Het Oude Raadhuis, laat ook het komend optreden aan kwaliteit niets te wensen over.
Voor de pauze een optreden van zanger/tekstschrijver, theatermaker en ex-dorpsdichter Gerard Wortel zichzelf begeleidend op gitaar maar bovenal muzikaal ondersteunt door de partituurloze cellist Bas van Waard.
Wortel gooit al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek. De kracht van dit barse multitalent ligt vooral in zijn liedthema’s, zijn niet aflatend improvisatievermogen, zijn beeldend taalgebruik en zelfspot.
In zijn voorstelling zet hij het publiek graag op het verkeerde been en zoals het een wortel betaamt gaat Gerard ook nog de diepte in..  Wortel hekelt, ontroert of laat je ouderwets lachen
Na de pauze totaal iets anders!
De danseres Dalma Doman (Scapino Ballet Rotterdam) en de violist Johan Olof versmelten verbeelding en verklanking in hun voorstelling samen. Johan gaat op een unieke wijze een dialoog aan met zijn grootvader, de meesterviolist Theo Olof. Dalma  beweegt, verbeeldt en improviseert op de muziek, maar vice versa improviseert Johan op de dans.
De voorstelling beweegt tussen klassiek ballet en moderne dans, tussen barokmuziek en hedendaagse muziek.
Na de optredens een evaluerende en vooral enerverende nazit boven in het restaurant van Het Oude Raadhuis.
Aanvang 14.00 uur. Reserveren via gerardwortel@ziggo.nl
Graag tot ziens!

Related posts