Zaterdag 21maart 11e Lenteschoonmaak Eemnes

De Werkgroep “Eemnes Schoon” organiseert op zaterdag 21 maart a.s. de Lenteschoonmaak in Eemnes. Dat is tevens de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. En deze keer ook op de dag van het begin van de lente. Het is weer nodig! We mogen ons verheugen in een vaste kern van deelnemers, waaronder ook eigen groepen in de buitenranden van Eemnes, zoals in de Heidehoek (o.l.v. Ina Panman) en “het eiland van Eemnes” bij de Goyergracht Noord en Zuid (o.l.v. Paul Sprey). Ook is het traditie geworden dat burgemeester Roland van Benthem meedoet, wederom samen met wethouder Theo Reyn. In het kader van ‘jong geleerd, oud gedaan’ hebben zich al drie kinderen zelf als eersten aangemeld! Zij deden al vaker mee. Meer kinderen zijn zeker welkom, maar alleen onder begeleiding van een volwassene. Wie volgt hun voorbeeld?

Wie helpt ons op zaterdag 21 maart a.s. van 10.00 tot ca. 12.00 uur en/of van 13.00 tot ca. 15.00 uur? Uiteraard beginnen we nu vanuit het Huis van Eemnes, waar ook de traditionele lunch zal worden geserveerd. Je mag alleen of met z’n tweeën/drieën lopen, al naar gelang je graag wilt. Er wordt uitsluitend gelopen op veilige plaatsen, niet op rijbanen en niet bij op- en afritten van de snelwegen. De BEL-gemeentewerf stelt materiaal beschikbaar (knijpstokken en vuilniszakken), maar eigen materiaal mag ook. We gebruiken eigen veiligheidshesjes met de opdruk “Eemnes Schoon” zodat iedereen ziet waarvoor je bezig bent.

Aanmelden kan bij Jaap Groeneveld (coördinator), e-mail groen65@kpnmail.nl of tel. 035-538 1609, bgg 06-2349 4690.

De ‘eilanders’ actief in de Nieuweweg in 2019 (foto Paul Sprey).

Related posts