hulporganisatie ‘ZOA’

Eemnesser Jan Stern is als coördinator voor de hulporganisatie ‘ZOA’ opzoek naar mensen die anderhalf uur van hun tijd willen geven om de allerarmsten te helpen. Stern: “Ik ben zelf vijf jaar geleden begonnen met collecteren en bij mij werkt het verslavend. Ik loop nu heel wat straten met de collectebus. Onze groep heeft versterking nodig van mensen die graag wat voor de ander over hebben. Je kan beginnen met je eigen straat, dat is genoeg, maar als je de smaak te pakken krijgt en meer straten wil lopen, dan is dat natuurlijk helemaal perfect.”

ZOA bied (nood)hulp bij een gewapend conflict of een natuurramp en helpt net zolang totdat de inwoners zelfstandig verder kunnen.

De organisatie is nu bezig voedselhulp te geven aan de getroffenen van de sprinkhanenplaag in Oost-Afrika. Ook worden er nog steeds huizen gebouwd in Indonesië, vanwege de laatste Tsunami en er is veel te doen voor de 850.000 vluchtelingen die in tentenkampen zitten, rond Syrië.

ZOA houdt zich onder andere bezig met: voedselzekerheid, schoon drinkwater, hygiëne, onderwijs, opleidingen, het optimaliseren van oogsten en de veeteelt en (vredes)wederopbouw.

De collecteweek is van 23 maart tot en met 28 maart. Wil je me helpen? Contact me dan alsjeblieft: E-mail: J.stern@live.nl  Of via de telefoon:
06-16931993

Related posts