Van (boeren)dorp tot drugsstad

Iedereen in Eemnes weet dat we een nieuwe economische activiteit van betekenis erbij hebben, die al die paarden en koeien in het buitengebied voorbijstreven qua economische impact. Zelfs binnen de bebouwde kom zien we deze ontwikkeling dichterbij komen. Het gaat hier natuurlijk over de productie, handel en ook lozing van drugs en de daarbij gerelateerde middelen en activiteiten.

Vragen als ‘is dit het topje van de ijsberg’ of ‘was het gewoon toeval’ houden ook ons bezig. En natuurlijk in omliggende gemeenten is ook weleens wat, maar dat kan niet betekenen dat we maar de andere kant op moeten kijken als bestuur en inwoners van Eemnes.

Onze burgemeester had hier al langer zijn zorgen over geuit, maar dan meer in algemene woorden als ‘ondermijnende criminele activiteiten’. Wat zoveel betekent als een vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Realistisch gezien kan er vanuit het gemeentehuis maar zeer beperkt worden geacteerd om dit dilemma aan te pakken met de middelen die een gemeente heeft.

Het is ook vooral een maatschappelijk probleem; uiteindelijk raakt het ons allemaal in ons doen en laten. Het vraagt om een inzet en betrokkenheid van ons als inwoners om criminele activiteiten te weren uit ons dorp.

Achteraf heeft iedereen wel iets gezien of gedacht, maar wie is degene die de telefoon pakt…? Laat u nu eens de eerste zijn!

 

Pieter Seldenrijk, CDA-fractie Eemnes

Related posts