Vitrine-expositie kunstenaarsechtpaar Van Hofslot

Van 5 maart t/m 14 april exposeren Gonnie en Peter van Hofslot hun kunstwerken in de vitrines van het BEL-Kantoor in Eemnes.

Gonnie is inmiddels een bekende naam in de Eemnesser kunstkringen door haar deelname aan de atelierroute “Een Dijk van Kunst”.  Ze boetseert hobbymatig en volgt wekelijks lessen bij Winnifred van Rossum in Baarn. Daar werkt Gonnie nu vooral vanuit een basis van klei van waaruit haar herkenbare figuratieve vormen gemodelleerd worden.

Haar eerste lessen volgde Gonnie bij Meen Bokser in Blaricum waar zij verschillende technieken leerde, waaronder het aanbrengen van verschillende glazuren, engobe (keramiek dat met gekleurd slib is versierd) en de Raku-techniek. Bij het toepassen van deze laatstgenoemde techniek wordt het geglazuurde kunstwerk direct na het stoken in koud water gedompeld waardoor craquelé ontstaat.

De werken van Gonnie worden aangevuld met schilderijen van haar echtgenoot Peter.  Hij is autodidact en schildert voor zijn plezier. Met name het landschap is voor hem een favoriet onderwerp. Naast het maken van kunst krijgt Peter ook inspiratie van muziek en van museumbezoek.

De werken van Gonnie en Peter zijn tijdens kantooruren te zien in het BEL Kantoor (gemeentehuis) aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.

Related posts