Volksuniversiteit Het Gooi Nieuw seizoen, nieuwe moed!

Zoals alle clubs, verenigingen en instellingen heeft ook Volksuniversiteit Het Gooi alle activiteiten in Eemnes, Laren, Blaricum en Huizen voor de rest van het seizoen afgelast. Het kan helaas niet anders. En dat terwijl we al weer vol enthousiasme werken aan de activiteiten voor het seizoen 2020-2021.

 We blijven toch maar optimistisch. Hoewel de corona-crisis langzaam maar zeker leidt tot een gevoel van controleverlies en beklemming moeten we toch hopen dat het leven binnen afzienbare tijd weer een beetje normaliseert. De geluiden uit China geven hoop.

Nieuw seizoen, nieuwe moed, daar houden we ons aan vast. Om vast een tipje van de sluier op te lichten: we hebben in ons programma voor 2020-2021 ruim aandacht voor ontspanning en zoals de zaken er nu voor staan, hebben we dat hard nodig. Stoelyoga, een onverwacht succesnummer, keert uiteraard terug in het programma. Voor iedereen die de positieve effecten van yoga wil ervaren maar fysiek minder goed in staat is inspannende staande houdingen aan te nemen. Nieuw is ‘yoga voor golfers’.  Wat zegt u? Jazeker, in Almere is het al een succes want ook golfers blijken baat te hebben bij oefeningen waarmee de concentratie verhoogd wordt en blessures kunnen worden voorkomen. En we gaan weer wandelen. Niet alleen de reguliere wandelingen die al jaren in ons programma staan en onder normale omstandigheden altijd doorgaan, ook al regent het pijpestelen. Regenkleding aan en lekker doorstappen met gelijkgestemden. We gaan ook weer ‘mindful’ wandelen. Al lopend je hoofd echt leeg maken en je concentreren op het hier en nu. Een heerlijke manier om de gejaagdheid van je af te schudden en tot jezelf te komen. En wat dat betreft hebben we het hier in onze omgeving – corona crisis of niet – toch verhoudingsgewijs getroffen; onze prachtige polder, bossen en heide bieden nog de mogelijkheid om de rust en de stilte op te zoeken. Namens de volksuniversiteit sterkte de komende tijd. Het nieuwe programma staat begin juni weer online: www.volksuniversiteithetgooi.nl

Tot in het nieuwe seizoen!

 

Related posts