Politiek op afstand

Woensdag 8 april zal in de plaatselijke politiek niet snel vergeten worden: voor het eerst vergaderde de politiek in Eemnes op afstand, via schermpjes. Veel mensen die op kantoor werken, weten al bijna niet beter, maar de overheid zit natuurlijk vast aan allerlei regels die niet binnen een week aan de kant geschoven kunnen worden.

Maar voor alles is een oplossing. De coronacrisis laat niet alleen een spoor aan persoonlijk leed achter, maar ook waardevolle lessen. Het is echt niet de laatste pandemie die we mee zullen maken: de wereld is voller met mensen en met ‘veestapels’, omdat al die mensen wel wat willen eten. Daarom is het goed dat we nu experimenteren met werken, en beslissen, op afstand.

De saamhorigheid in Eemnes is intussen zichtbaar en voelbaar. Er is veel steun voor elkaar en ook dat is iets wat we kunnen behouden als deze ellende straks eindelijk voorbij is.

 

Niels Rood, D66 Eemnes

Related posts