Rose-Mary, vrijwilliger in het Huis van Eemnes

“Doe vooral de dingen die je leuk vindt!”

Rose-Mary werkt als vrijwilliger bij het Huis van Eemnes. Vanwege de Coronacrisis ligt alles even stil. Niet dat ze zich verveelt, want stilzitten kan ze niet.

“Ik ben een doener”, vertelt Rose-Mary, “óók in mijn vrijwilligerswerk. Ik doe van alles: brasseriewerkzaamheden, kaartjes scannen bij voorstellingen, garderobewerk… .
De bedoeling was dat ze 4 uur per maand als gastvrouw bij het Huis van Eemnes zou werken. Dat werden er, voor de coronacrisis uitbrak, soms wel 15 à 16 per week. “Helemaal eigen keuze hoor”, zegt ze lachend. “Ik heb het zó naar mijn zin dat ik wil blijven tot iedereen klaar is.”

Waardering
Voor haar pensioen werkte ze in de gezondheidszorg en maakte daarnaast, als vrijwilliger, ook bij De Hilt al lunches klaar. Toen haar dochter coördinator werd bij het Huis van Eemnes, kwam ze daar vanzelfsprekend ook. Ze meldde zich al snel aan als vrijwilliger. “Ik geniet ervan dat ik weer collega’s heb, voel geen druk en word enorm gewaardeerd. Dat is natuurlijk altijd fijn, maar zeker belangrijk als je vrijwilligerswerk doet! Wat het ook leuk maakt, is dat het vlakbij mijn huis is; ik zie allemaal bekenden.”

Verrijking
Heeft zij een boodschap voor mensen die twijfelen of vrijwilligerswerk iets voor hen is? “Gewoon proberen, nee zeggen kan altijd nog. Doe vooral dingen die je leuk vindt,” zegt Mary-Roses. “Denk na over wat je wel en niet wilt. Als je je grenzen aangeeft, kan een organisatie daar rekening mee houden. Ik vind het fijn en verrijkend iets in mijn eigen woonomgeving te doen. Mij brengt het alleen maar blijdschap!”

Huis van Eemnes, Noordersingel 4, 3755 EZ Eemnes

Vrijwilliger worden? Kijk op www.versavrijwilligerscentrale.nl. Je vindt hier ook een speciale corona-initiatievenpagina. Of neem voor meer informatie contact op via info@vcbel.nl of 06-82311097.

Related posts