Geluidswal, of geluidswal en Braadkamp

De geluidswal (A27 Eemnes – Huizen) aan de oostkant is verzakt en wordt al jaren ondersteund. Dit vraagt herstel.

Dit verzakken komt overigens door de constructievorm (stenen in kooiconstructies). Daarnaast is de wens deze wal een stuk door te trekken richting Huizen. Het Eiland van Eemnes, aan de westkant van de A27, vraagt al jaren om een ophoging en deze is ook toegezegd door de gemeenteraad.

De rekening voor dit alles loopt echter wel erg hoog op, zo blijkt uit de offertes na aanbesteding. Zo hoog zelfs, dat het budget gereserveerd voor de Braadkamp er ook aan op zal gaan. De Braadkamp, als onderdeel van het dorpshart, zou dan weer moeten wachten op realisatie. Is dat wel nodig?

Zijn er dan geen goedkopere oplossingen voor die geluidswal? Wat ons betreft mag die geluidswal best iets eenvoudiger. Geen zware kooiconstructies welke een stevige fundering nodig hebben, maar bijvoorbeeld staalprofiel de grond in met daartussen vlechtschermen. En waarom de oude geluidswal volledig afbreken en weer opnieuw opbouwen, slechts tien jaar oud! Gebouwd voor drieënhalve ton en nu renoveren voor vijf ton aan euro’s!

Er is vast wel een Eemnesser ondernemer die wat anders kan realiseren voor een redelijke prijs. Dan kan het opknappen van de Braadkamp in ons dorpshart ook gewoon doorgaan. Het geld is immers maar één keer uit te geven.

Groet René van Schaik, CDA Eemnes

Related posts