GOEDE BUREN EEMNES GEVEN VLUCHTELINGEN STEUNTJE IN DE RUG IN CORONATIJDEN

Vrijwilligers van Goede Buren brachten de afgelopen week statushouders en nieuwkomers een fruitmand als steuntje in de rug in deze moeilijke tijden van de coronacrisis. Veel activiteiten van Goede Buren Eemnes liggen noodgedwongen vanwege de coronacrisis stil of staan op een laag pitje. Goede Buren Eemnes verleent ook nu hulp en bijstand aan mensen die vanuit het buitenland in Eemnes komen wonen, in het bijzonder vluchtelingen die als statushouder worden aangemerkt en die de Nederlandse taal (nog) niet machtig zijn. Deze groep heeft het nu extra moeilijk.

De cursus Nederlands ligt stil. Het Taalcafé Eemnes is dicht. Activiteiten voor de inburgering en participatie worden opgeschort.

Dankzij een gift van de Rabobank Amersfoort Eemland hebben de mensen van Goede Buren Eemnes de afgelopen week een fruitmand van Lekker Gezond Eemnes, de lokale groenteman in De Minnehof, bezorgd bij statushouders en bij andere nieuwkomers in Eemnes.

De fruitmandenactie werd zeer gewaardeerd. Verschillende ontvangers reageerden blij verrast en vroegen wanneer het Taalcafé weer opengaat, omdat ze de contacten met elkaar en met de taalvrijwiligers missen. Dat blijkt uit het volgende mailbericht dat een vrijwilliger van Goede Buren kreeg: ‘Hartelijk bedankt voor zo mooi verrassing.Ik wil ook bedanken iedereen van Taalcafe voor hulp met taal leren. Dankzij jullie allemaal voel ik me veel beter in Nederland.’

Related posts