Nanda Stern, vrijwilliger Vrijwilligerscentrale BEL

“Vrijwilligerswerk in alle soorten en maten”

Ondanks dat ze vanwege een fysieke beperking in een rolstoel zit, wil Nanda graag iets voor anderen betekenen. Ze woont in Eemnes en kan niet te ver van huis werken. Zo kwam ze terecht bij de Vrijwilligerscentrale in de BEL (VC BEL).

“Omdat ik de sfeer bij de VC BEL prettig vond, werd ik daar vrijwilliger, en dat ben ik nog steeds”, vertelt Nanda. “In het begin deed ik allerlei administratieve werkzaamheden op locatie in Laren. Dat werd helaas toch te druk voor me. Nu verzorg ik vanuit huis de vacatures voor deze krant, het Larens Journaal en de Larense Courant”, vertelt ze. “Al vrij snel vond ik via de site nog een vacature, als maatje. Ook dat doe ik nu al een jaar of zeven met veel plezier!”

Talloze mogelijkheden
“Toen ik voor het eerst bij de VC BEL binnenstapte, was ik verbaasd over wat er allemaal mogelijk is. Er is vrijwilligerswerk voor íedereen: VAN jong TOT oud, voor hoog en laag opgeleid, voor mensen met en mensen zonder beperking. Ook het aanbod van organisaties en vacatures is heel gevarieerd: van de Voedselbank tot het Bieblab, van taalmaatje tot juridisch ondersteuner, en nog véél meer”, aldus Nanda.

Na corona
Nanda besluit: “Sinds de coronacrisis zitten veel vrijwilligers helaas thuis. Verpleeghuizen, musea, het Huis van Eemnes: alles moest dicht. Nu worden de maatregelen langzaamaan versoepeld.” Natuurlijk denkt Nanda, net als velen van ons, ook na over de tijd ná corona: “Stiekem hoop ik dat nog meer mensen zich gaan inzetten als vrijwilliger. Ik raad het iedereen aan want, en ik spreek uit ervaring: het is fijn om iemand blij te maken.”

Meer weten? Neem contact op met Marjon Woudstra, coördinator VC BEL: 06 82311097, info@vcbel.nl of kijk op www.vcbel.nl

Related posts