Bemanning skûtsje Lutgerdina trots op haar eigen ligplaats bij de sluis

Skûtsje Lutgerdina Smeltekop heeft een eigen ligplaats gekregen in de haven achter het Eemnesser sluisje. Daar zijn we uitermate blij mee volgens schipper Bernd de Cneudt. Een erg mooie en goed bereikbare ligplaats voor het skûtsje. Van hieruit zijn we in no time via de Eem op het Eemmeer om te gaan trainen. Grote dank zijn wij dan ook verschuldigd aan het bestuur van Stichting Eemnesser Sluis dat deze grote droom van een eigen ligplaats gerealiseerd kon worden.

Dit heugelijke feit moest “Corona-proof” gevierd worden en op 15 juli overhandigde de voorzitter van het bestuur van Stichting Eemnesser Sluis de zg “Plak” (Fries voor ligplaats) aan bestuurslid Sonja van Stichting Skûtsjevaart Eemland. Deze Plak is het logo van de Stichting Eemnesser Sluis.

Hierna werd de Plak bevestigd op de achterkant van het helmhout. Met deze actie werd ook het einde van de restauratie van dit prachtige skûtsje gevierd.

Traditioneel wordt de Friese vlag afgebeeld op de Plak, maar wij hebben gekozen voor dit mooie logo. Deze Plak (in glasmozaïek op aluminium) is speciaal voor dit doel gemaakt door ons bemanningslid Floor en toont onze verbondenheid met onze eigen regio.

En dan hopen we nu te kunnen gaan zeilen met het skûtsje. Helaas is het zeilseizoen vanwege Corona tot nu toe volledig in het water gevallen. Via Facebook en Instagram (@skutsjelutgerdinasmeltekop) kunt u de ontwikkelingen volgen. Wilt u eens meevaren op het skûtsje of als donateur/sponsor het behoud van dit varend erfgoed ondersteunen? Neem dan gerust contact op met Joop van der Schaaf van stichting Skûtsjevaart Eemland via mail: skveemland@gmail.com of telefonisch: 06-51580036.

Of kom eens langs bij haar ligplaats en neem een kijkje aan boord. De bemanning staat u graag te woord en leidt u graag rond.

Related posts