Eemnesser jongeren bedankt!

Ik wil de Eemnesser jeugd bedanken. Afgelopen voorjaar nam ik afscheid als wethouder in Eemnes en tijdens mijn ambtsperiode heb ik met vele mensen en groepen prettige contacten gehad en samengewerkt. Maar de Eemnesser jeugd neemt een speciale plaats in.

Ik heb bijzondere gesprekken met de Eemnesser jongeren gehad, waarbij redelijkheid en begrip de boventoon voerden. Jongeren verdienen een plek om met elkaar te kunnen zijn. Hiervoor hebben we diverse sportverenigingen, de skatebaan, KPJ, Huis van Eemnes, Impuls en jongeren ontmoetingsplaatsen, ook wel JOP genoemd. Een JOP is eigenlijk een natuurlijk fenomeen, namelijk de plek waar een groep jongeren graag samenkomt. Als gemeente heb je dit het liefst op plekken waar dit voor zo min mogelijk overlast zorgt. Als jongere heb je dit het liefst op een plek waar je niet wordt weggestuurd of je bekeken voelt en waar als het even kan ook wifi is.

Op dit moment hebben we één JOP in Eemnes achter Impuls, bij het Huis van Eemnes. Hier maakt onze jeugd regelmatig gebruik van. Er zouden nog één of meerdere JOP’s bij moeten komen om de verschillende groepen jongeren in Eemnes de ruimte te geven om samen te komen; een natuurlijke behoefte in het hele proces van volwassen en zelfstandig worden. Er zijn diverse locaties denkbaar: we hebben de ruimte in Eemnes. Onze nieuwe wethouder is daar druk mee bezig.

Nogmaals: ik wil de jeugd bedanken voor de gesprekken die ik met ze heb gehad en hoop dat er snel nog een JOP wordt gerealiseerd.

 

Sven Lankreijer, PvdA Eemnes 

Related posts