Boek van de maand Bonte Brink – Gevonden – Cees van den Berg

Als u dit leest is de Kinderboekenweek al achter de rug, maar nu ik dit schrijf zitten we er middenin. Altijd fijn, die Kinderboekenweek. In deze feestelijke periode zien we veel meer kinderen dan normaal in de winkel en is er lekker veel reuring in de tent. Dit jaar, dat in het teken staat van het coronavirus, was het toch wel spannend hoe de Kinderboekenweek zou verlopen. Komen ouders en opa’s en oma’s wel naar de winkel, of blijven ze liever thuis? En als mensen thuis blijven, bestellen ze dan bij ons? Het was even afwachten.

Hoe fantastisch om te zien dat jullie juist in groten getale naar de winkel zijn gekomen, het is iedere dag hartstikke druk (binnen de richtlijnen van het RIVM uiteraard). Als kinderen zelf naar de winkel komen kiezen ze andere boeken dan hun (groot)ouders zouden kiezen, ook daarom is het voor ons belangrijk dat kinderen in de winkel komen. Eén van de boeken die in de smaak vallen bij kinderen én ouders is het hartverwarmende “Gevonden” van Cees van den Berg.

Hoofdpersoon Frietje vindt op een dag een oude man op straat en neemt hem mee naar huis. Hij is namelijk zijn geheugen kwijt en heeft geen idee waarom hij midden op het fietspad staat en hoe hij daar terechtgekomen is. Voorlopig mag Frietje hem houden van haar ouders, die zijn al gewend dat Frietjes van alles meeneemt om voor te zorgen. Normaal gesproken zijn dat dieren, maar nu dus een keertje een oude man. Samen met haar ouders probeert Frietje uit te zoeken wie meneer Fritz, zoals ze hem tijdelijk heeft gedoopt, daadwerkelijk is. Wel een beetje onhandig dat hij steeds wegloopt!

Een heerlijk kinderboek voor kinderen vanaf 10 jaar. Maar stiekem ook voor volwassenen.

Related posts