‘De 1,5 meter dans’

‘De 1,5 meter dans’ de nieuwe expositie in het Huis van Eemnes door Gerard Beentjes en Elize van der Werf

Gerard Beentjes schreef vanaf de eerste dag van de corona lockdown elke dag een gedichtje, 100 dagen lang. Elize van der Werf maakte daarbij kleurrijke tekeningen die de woorden verlevendigen en bekrachtigen.

Ze zijn gemaakt naar de sfeer van de dag en bleven in het land niet onopgemerkt. Tijdens de expositie in het Huis van Eemnes zal een groot deel van de gedichten met tekeningen te zien zijn. Gerard en Elize bundelden hun kunstwerken in een boekje met de titel ‘De 1,5 meter dans: 100 dagen gedichten en tekeningen’. Voor slechts € 17,50 (exclusief portokosten) is deze prachtige bundel te bestellen via g.beentjes@planet.nl

De expositie is te zien van zaterdag 10 oktober tot vrijdag 20 november in het Huis van Eemnes.

Dag 80

een virus vliegt de wereld rond

en wij verbergen ons achter

een mondkapje en een moord

in minneapolis beneemt ons

de adem in a’dam en rotterdam

afstand bestaat niet langer meer

maar wijs op reis is eigen risico

Gedicht: gerard beentjes

Tekening: elize van der werff

Related posts