Een maaltijdkoffer vol lekkers

Hij woont al veertig jaar in Eemnes en zette zich direct na zijn pensionering in als vrijwilliger. We ontmoeten elkaar in de Bongerd bij ‘Marian kookt vers voor u’. Van daaruit bezorgt Boudewijn Quint (74) drie avonden per week koffertjes met maaltijden bij inwoners in de BEL.

En dat is niet het enige dat Boudewijn doet. Hij is actief bij de Basbel (seniorenvereniging Eemnes), gids bij Fietsgilde ’t Gooi, organiseert thema-ochtenden in de bibliotheek, is actief bij de Historische Kring Eemnes, laat honden uit bij asiel Crailo en is bij de Bongerd behalve chauffeur ook gastheer bij de Open Tafel.

Altijd actief
“Voor mijn pensioen werkte ik in de reclame en marketing. Eenmaal gepensioneerd was ik al snel geïnteresseerd in allerlei Eemnesser activiteiten”, vertelt Bouwewijn. “Ik was minstens twee dagen per week actief als vrijwilliger toen het meeste afgelopen maart in één klap stilviel. Gelukkig ging mijn vrijwilligerswerk als chauffeur voor ‘Marian kookt vers voor u’ wél door. Sterker nog: in de coronatijd reden we veel extra ritjes. Ook brainstormen Marian en ik regelmatig over nieuwe activiteiten.”

Sociaal contact
“Op maandag, woensdag en vrijdag bezorgen twee chauffeurs per keer rond de twintig koffertjes in de BEL. Of iemand jong of oud is doet er niet toe, we bezorgen bij iedereen. En altijd maken we tijd voor een praatje, want sociaal contact is een belangrijk onderdeel van ons werk.
We starten om 17 uur en zijn om 18 uur weer terug in de Bongerd”, vertelt Boudewijn. “We zijn nu met acht chauffeurs en nog op zoek naar nieuwe collega’s. Het is ontzettend leuk en dankbaar werk!”  

Enthousiast geworden?
Wilt u ook chauffeur worden? Of een keer een maaltijd proberen? Neem dan contact op met Marian: 06-12727226 of kijk op www.vcbel.nl voor alle vrijwilligersvacatures van de Bongerd in Eemnes.

Related posts