Gedichten & tekeningen, dwarsfluit & piano bij Rondje Cultuur Eemnes op 15 oktober gaan helaas niet door !

Eindelijk konden we op 17 september met z’n allen weer naar het Huis van Eemnes om daar in de theaterzaal live Rondje Cultuur mee te maken. Het was een geweldige opkomst aan toeschouwers. Fijn om elkaar weer te zien en te  spreken met vooral enthousiaste mensen, die de fantastische optredens van kunstenaar Ella Steenmeijer, de Band Uit Eemnes en ijsmeester, Jacques Vos konden zien. We hebben met z’n allen ons goed gehouden aan de richtlijnen rondom de Covid-19. Dat heeft de organisatie van Rondje Cultuur goed gedaan met o.a. iedereen te registreren en vooral tellen, zodat we niet over het maximum aantal gasten zouden komen.

Voor Rondje Cultuur op donderdag 15 oktober hadden we o.a. gepland staan:

Wat hebben de Eemnesser dichter Gerard Beentjes en de Larense kunstenares Elize van de Werff met elkaar gemeen? Wat brengt het schrijven van gedichten en het maken van tekeningen tijdens deze Corona-periode teweeg? 100 dagen gedichten vergezeld met fantastische tekeningen, uiteindelijk bij elkaar gebracht in een boek met de titel: ‘De 1,5 meter dans”. Of zoals het voorwoord van dit poëtisch dagboek verwoordt: “een snoer met 100 glanzende dichtkralen en 100 heldere tekenkralen, een ketting over de ketting waarmee Nederland 100 dagen op slot zat.”

En wat spelen fluitiste Babette van Helsdingen en pianiste Geertje Nooigedagt tijdens de muzikale ronde van Rondje Cultuur? Zij zullen de Sonatina van Jaap Geraedts  en Cantabile et Presto van George Enescu ten gehore brengen. Laatstgenoemde wordt beschouwd als één van de grootste musici uit de Roemeense geschiedenis en het stuk is opgedragen aan P. Taffanel (fluitist en docent, die een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de Franse fluittraditie aan het begin van de 20e eeuw. Geraerdts was een Nederlandse componist en fluitist  En ook bij hem nam de fluit een belangrijke plaats in zijn oeuvre.

Maar helaas, dit houdt u van ons tegoed. Wij hopen dat de opgelegde restricties heel snel tot een goed resultaat zullen leiden en er veel minder besmettingen zullen zijn. Het volgende Rondje Cultuur staat – onder voorbehoud – gepland voor donderdag 19 november ! Wij hopen u dan weer te mogen verwelkomen.

Rondje Cultuur is gratis toegankelijk en biedt een gezellige avond met kunst, muziek en culturele en/of alledaagse onderwerpen in de theaterzaal van Het Huis van Eemnes.   

Related posts