Pax kinderhulp Eemnes op de bres voor Armeense gezinnen

Schrijnende situatie in Armenië.

Hoeveel ellende kan een mens hebben? Voor veel inwoners van Armenië lijkt de uiterste grens bereikt. Het toch al arme land wordt, evenals vele andere landen, geteisterd door een steeds groeiend aantal besmettingen met het Coronavirus.  De scholen zijn dicht, steeds meer bedrijven sluiten waardoor er een enorme groei van de werkloosheid is. Zo komen steeds meer gezinnen zonder inkomen. Maar dit is niet de enige rampspoed die hen nu overkomt.

Nagorno-Karabach

Armenië is in oorlog gekomen met Azerbeidjaan met als inzet de in dat land gelegen Armeense enclave Nagorno-Karabach. Vele mannen zijn, al dan niet vrijwillig, naar het front gegaan, waardoor het voor de achtergebleven vrouwen en kinderen nog moeilijker wordt te overleven in deze barre tijd. Pax kinderhulp Eemnes trok zich het lot van deze arme gezinnen aan.

Voedselhulp

Waar de Eemnesser werkgroep zich vooral op kansarme kinderen richt, was nu direct behoefte aan de eerste levensbehoefte, nl. voedsel. Via hun contactpersoon in Stepanavan vernamen ze dat er in die regio zo’n 30 gezinnen direct hulp nodig hadden. Pax kinderhulp Eemnes heeft toegezegd, voor deze gezinnen de eerste 6 maanden voedselpakketten te financieren zodat ze in ieder geval zonder honger de winter kunnen doorkomen.

Corona

Ook in de strijd tegen het Coronavirus wil de werkgroep een helpende hand bieden. Pax kinderhulp Eemnes heeft voor U prachtige, met hun logo bedrukte, wasbare mond/ neuskapjes gemaakt. Door het kopen van deze kapjes helpt U ook de gezinnen daar. In Armenië is het dragen van een mondkap verplicht. Voor elke gekochte neus/ mondkap stuurt de werkgroep nl. ook een exemplaar naar Armenië. Maak € 6, – (of een veelvoud daarvan) over naar; NL46RABO 03159 185 27 t.n.v. Pax kinderhulp Eemnes met vermelding van uw naam, Adres en het gewenste aantal en U krijgt deze neuskapje(s) thuisbezorgt. Ook kunt U een gezin ondersteunen. Voor € 35, – kan een gezin al een maand eten. Stort uw vrijwillige bijdrage o.v.v. “help Stepanavan” naar eerder genoemd rekeningnummer en help hen te overleven!

Related posts